+36 70 204 2354 nora@almogudtha.hu
Oldal kiválasztása

Az életmódváltás közkedvelt újévi fogadalom, sokszor sajnos hamar lankad a lelkesedés és amikor az első tavaszi napsugarak megjelennek kapunk észbe, hogy mi is volt a tervünk. laughing

Mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk az életmódváltás projektben?

Először is egy jó terv ami hozzánk illik és kitartunk mellette. Ez a mondat nagyon egyszerűen hangzik, de szavak között sok fontos részlet bujkál.

Szükséges egy jóadag önismeret, önmegfigyelés, hogy tudjuk milyenek vagyunk, mik a szokásaink, mi tesz nekünk jót és rosszat.

A terv ehhez kell passzoljon. Hiába hallod a fodrásznál, a boltban…a legújabb trendeket, meg hogy a szomszéd néni lánya hogy fogyott le 5 kilót 2 óra alatt ez csak akkor lesz hatásos számodra is ha az anyagcsere és hormontípusod a szomszéd néni lányával megegyező.

A kitartás a harmadik esszenciális dolog: ha nem hozzád illő a terved akkor vagy sanyargatásnak fogod érezni vagy pedig egy idő után nem lesz eredménye, megállnak a folyamatok. Ilyenkor kezdünk hinni a fodrásznál hallottaknak és kétségbeesetten mindent kipróbálni amíg vissza nem jutunk a kiinduló helyzethez.

Nem nehéz írnom erről, hiszen én is jó sokáig játszottam ezt a körforgást. Mire rájöttem, hogy nekem nem működik az egyszerűnek tűnő szénhidrát megvonás és fehérjedús táplálkozás, mert nem fehérjetípus vagyok.
Így folytam bele egyre mélyebben az anyagcsere típusokba és a hormontípusokba. Megéri megtanulni, kiismerni ezt a témát nem csak a fogyás és testsúly miatt hanem az egészség miatt is.

Minden mindennel összefügg szoktam mondani, így a táplálkozás a betegségek kialakulásával is. Ez ma már köztudott, sőt Hippokratesz is megmondta anno: „minden betegség a bélből ered”.

Ha jógás szempontból nézzük akkor is fontos a megfelelő egészséges táplálkozás, ezzel is elősegítve a magasabb energiaszintet.